2 Şubat 2011 Çarşamba

Alexayı Etkileyen Faktörler





Herkese merhaba. Webmaster’ların vazgeçilmezi Alexa’yı etkileyen faktörlerin üzerinde duracağız bu yazımızda. İşte Alexa’yı etkileyen en büyük faktörler.

Biraz Alexa hakkında bilgi verelim. Alexa, Amazon.com’un yönetiminde merkezi Amerika’da bulunan bir istatistik sistemidir. Bu istatistikler Alexa Toolbar ile sağlanmaktadır.

Alexa istatistikleri sunarken şu konular üzerinde durur. Ziyaretçi toolbardanmı girmiş, bağlantılardan veya diğer yollardanmı girmiş. Bu faktörler Alexa için önemli hususlardır. Alexa’ya göre kaliteli ziyaretçi, Hedef siteye girmiş ve zaman geçirmiş ziyaretçidir. Aynı şekilde siteler içinde bu geçerlidir. Alexa’ya göre ziyaretçilerin fazla zaman geçirdiği siteler kalitelidir.

Şimdi ziyaretçilerin hangi sitelerde daha fazla zaman geçirebileceğini açıklayalım.

Film ve Video siteleri: Film siteleri oldukça ziyaretçi tutma konusunda oldukça başarılı. Günümüzde bu tür sitelerin fazla olmasının sebebi budur.

Online oyun ve flash oyun siteleri: Browser oyunları çok tutulur durumda. Her yaşa uygun oyunlar yayınlayan bir site Alexa’da çok çabuk yükselir.

Resim Siteleri: Resim siteleri o kadarda olmasada etkil bir site türü. Resim meraklıları sitenizdeki tüm arşivinizi gezme ihtimali yüksek.

Diğer Faktörler

Bilmem duymuşmusunuzdur Google Pagerank’ı. Alexa’da Google Pagerank’ta aynı mantık üzerinde durur. Hangi site daha kaliteliyse bu sistemler hedef siteye daha çok değer verir.

Özgün İçerik

Özgün içerik en önemli faktörlerden birisidir. Eğer eşsiz bir içeriğiniz varsa Alexa ve Google sitenize daha çok değer verecektir. Bunun için özgün içerikler eklemeye gayret edin.

Arama Motoru Dostu İçerikler

Özgün içeriğin yanında arama motorlarına uygun içerikler hazırlamaya özen gösterin.

Son olarak şunu söylemeliyim. Alexa’da hızlı adımlarla ilerlemek önemli değildir. Önemli olan bulunduğunuz konumu korumaktır. Tabi ki yükselmek çok önemlidir. Fakat 1-2 ay sonra geldiğiniz yeri kaybettiğinizde çalışmalarınızın bir anlamı kalmıyor.


kaynak: http://www.ozgunweb.org/alexayi-etkileyen-faktorler.html

0 Responses to “Alexayı Etkileyen Faktörler”