2 Şubat 2011 Çarşamba

Adwors İle Kelime Analizi




Eğer bir seo çalışması yapacaksanız. Kelimelerle çalışmaya başlamanızı öneriyoruz. Örneğin “seo” anahtar kelimesinde en çok hangi kelimeler aranıyorsa o kelimeler üzerinde yoğunlaşmanız gerekmekte. Kimsenin armadığı bir kelime üzerinde çalışırsanız, yaptığınız SEO çalışmasından bir verim alamazsınız. Örneğin “SEO teknikleri” anahtar kelimesi “SEO bilgisi” kelimesinden daha çok aranır. Kelime analizini kullanarak SEO ile ilgili en çok aranan anahtar kelimeleri bulabilirsiniz. Bunun için bir adwords hesabınızın olması yeterli.

Şimdi nasıl kelime analizi yapacağımızı anlatalım.

Resmi Google adwords sitesine buradan giriyoruz.
Eğer bir adwords hesabı veya Gmail adresiniz yoksa oluşturuyoruz. Gmail hesabı çok önemli çünkü Google altyapısıyla çalışmak gibi bir planınız varsa hemen her türlü servisine Gmail hesabıyla giriş yapılacaktır.
Adwords panelinde üst yeşil menüde Raporlar ve Araçlar bölümünden Anahtar kelime aracına giriyoruz.
SEO çalışması yapacağımız kelimeyi, yazı alanına yazıp Ara dediğimiz zaman Adwords size arama yaptığınız kelimeyle ilgili en çok aranan kelimelerin sonucunu gösteren bir tablo sunar.
İşte bu kadar. Adwords ile kelimeleri bu şekilde analiz edebilirsiniz. Bir çok SEO bu yöntemi kullanmaktadır ve doğru bir yöntemdir. Google SEO için Google’dan faydalanmak en iyi yoldur

kaynak: http://www.ozgunweb.org/kategori/webmaster-2/arama-motorlari-ve-seo

0 Responses to “Adwors İle Kelime Analizi”