2 Şubat 2011 Çarşamba

Google Caffeine Algoritması


Arama motoru google’ın uzun zamandır üzerinde çalıştığı caffein algoritması ile arama motoru ve indexlenme konularında birçok yenilik getirildi.Şimdi google caffein ile gelen yeniliklerden biraz bahsedelim;

Öncelikle sitelerinizde indexlerin silinmesi,backlinklerin toplu bir şekilde silinmesi vs. olayların yeni algoritma yüzünden meydana geldiğini biliyoruz.



Yeni algoritma ile google eklenilen içeriği en iyi bir şekilde kategorize edecek.Mesela herhangi bir kelimeyi google’da aradığınızda belli bir sayfadan sonra alakasız içeriklerinde google’da listelendiğini görürsünüz.Caffeine ile bu sorun ortadan kalkacak ve tamamen aranılan kelimeyle ilgili bilgiler sunulacak.Zaten olmasıda gereken buydu.

Google artık güncel sitelere önem verecek.Siteniz ne kadar güncel ise ne kadar sık içerik ekleniyorsa arama sonuçlarında o kadar üste çıkacaksınız.Bana göre en iyi yenilik bu.Ziyaretçilerine 1 konu ile ilgili günde 10 yazı paylaşan site ile 100 yazı paylaşan site artık tek kefeye koyulmayacak aradaki fark sıralama sonuçlarında belirgin olarak görülecek.

Eklenilen içerikler hızlı bir şekilde indexlenecek.Birçoğumuzun sorunu google indexlemiyor! Üstte bahsettiğimiz gibi sürekli güncel olan siteler ön planda olacağı için google indexlenme sorunu yaşatmayacak.

0 Responses to “Google Caffeine Algoritması”